EGEO

Valencia, Spain
100 m2

The aim of the project was to design the first Egeo restaurant in Valencia, respecting its recognizable Greek identity already existing in Egeo’s other restaurants in Madrid.

The biggest challenge was although that they didn’t want a huge change in the design for their first space in Valencia.

Initially we maintained Egeo’s white and blue color palette, although we searched to bring the space closer to Greece, applying the beauty of cementish materials that are so typical for the ancient Greek houses.

The walls above incorporate volumes with organic forms as one of the most highlighting features from the space, continuing with the search to represent the essence of Greek architecture.

 

The most standing out element from the design is although a series of Greek columns in a deteriorated state, painted here in blue.

 

The contemporary recreation of the columns was done with a 3D printer, incorporating led tubes.  This way the regular color was challenged, next to its production technique, making them a contemporary element produced with 21st century technology.

 

The order bar on the other side was situated in the middle of the space with the aim to recreate a bustling environment like if you were ordering your souvlaki from a mobile kiosk in the middle of a Greek market.

Press

Elle Decor Italia

2022

Designboom

2022

Related projects

Valencia, Spain

2021

Huesca, Spain

2021